пʼятницю, 22 березня 2019 р.

Юні знавці історії здобули перемогу!



17 березня 2019 року на базі Миколаївської загальноосвітньої школи І–ІІІ ступенів № 51 відбувся ІІ (обласний) етап ХХІ Всеукраїнського турніру юних істориків у якому взяли участь 17 команд.

До збірної команди нашого міста ввійшли:
-       Березюк Дмитро, учень 11 класу Очаківської ЗОШ № 1;
-       Лясота Владислав, учень 10 класу Очаківської ЗОШ № 2;
-       Дмитренко Юлія, учениця 10 класу Очаківської ЗОШ №2;
-       Как Марія, учениця 10 класу Очаківської ЗОШ №4;
-       Шевченко Олександр, учень 10 класу Очаківської ЗОШ №4.

Всі учасники турніру були розподілені на групи по 4 команди в кожній. Наша команда увійшла до групи з 5 команд це Миколаївський класичний ліцей, м.Снігурівка,
смт. Березанка, та смт. Березнегувате.



Учасники команд підготували доповіді на 12 питань та виступали в ролі доповідачів, опонентів, рецензентів та спостерігачів.

Команда з Очакова виступала впевнено та результативно. Всі учасники працювали злагоджено, активно, демонстрували гарні знання з історії, ерудицію, вміння вести полеміку.

З п’яти доповідей учасників турніру доповідь нашої учениці Как Марії визнана найкращою. Вона змогла глибоко розкрити тему, вагомо аргументувати свої погляди, логічно викласти зміст, а також підкорила журі емоційним, майже артистичним виступом.

Дмитренко Юлії випав жереб бути опонентом, з роллю якого вона також добре впоралась.
Владислав Лясота показав себе  чудовим  рецензентом, що також відмітили судді, відзначивши його гарне володіння фактичним матеріалом, вміння адекватно реагувати на позицію доповідача, вміння робити логічні висновки.



Березюку Дмитру та Шевченко Олександру випало бути спостерігачами. Хлопці гарно впоралися із цим завданням, продемонструвавши вміння вести полеміку. Їхні запитання були доречними, коректними, та свідчили про глибокі знання з різних питань.

Команда юних очаківців отримала найбільшу кількість балів (96 б.) серед команд своєї групи, а це  ІІ результат після команди Миколаївського юридичного ліцею.

Вітаємо наших юних істориків з перемогою!

Чуприна Є.Г., керівник команди, вчитель історії Очаківської ЗОШ №4


Немає коментарів:

Дописати коментар