пʼятниця, 9 березня 2018 р.

«Добра людина в добрі вік проживе»


Саме такою була тема відкритого уроку в 2-А класі Очаківського ЗЗСО №2 імені П.П. Шмідта, який продемонструвала присутнім Чорна Л.В.
Урок-роздум літературного читання спланований за оповіданням В. Осєєвої «Хорошее» розкрив перед учнями палітру вчинків головного героя, який намагався поводитись добре, але це йому чомусь не вдавалося.
У процесі роботи над текстом, діти намагалися з’ясувати причини не етичної поведінки Юрчика з близькими, активно висловлювали власні думки про добрі та погані вчинки, дружбу, повагу до старших.

Активізуючи пізнавальну діяльність малечі, Людмила Василівна вдало підібрала такі форми та методи роботи, які сприяли розвитку критичного мислення, формування творчого підходу  до виконання проблемних завдань.

Кожен другокласник,  аналізуючи  характер та вчинки героя оповідання, провів самоаналіз  слабких та сильних сторін власного характеру, відчув необхідність розвивати, удосконалювати якості, які в майбутньому допоможуть йому знайти вірних та справжніх друзів.
Діти володіють мовленнєвою та аксіологічними компетентностями, навичками швидкого читання, вміннями аргументовано доводити власну позицію, працювати в команді. Висновком уроку стали слова – «Все що відбувається в житті людини залежить лише від неї самої». 

Немає коментарів:

Дописати коментар