понеділок, 28 серпня 2017 р.

Навчальний тренінг "Права людини"

15–16 серпня 2017 року на базі МОІППО було проведено навчальний тренінг «Права людини та методика їх викладання в загальноосвітніх навчальних закладах»  у якому взяли участь Лясота М.В., методист ММК відділу освіти Очаківської міськради, Вишинська О.С., вчитель історії та правознавства Очаківської ЗОШ №2 імені 
П.П. Шмідта.


Захід відбувся у рамках проекту «Удосконалення юридичної освіти та освіти з прав людини», який упроваджується Координатором проектів ОБСЄ в Україні спільно з МОН України.

У заході взяли участь методисти районних/міських органів освіти та об'єднаних територіальних громад, заступники директорів із виховної роботи, учителі історії та правознавства загальноосвітніх навчальних закладів.

Із вітальним словом до учасників тренінгу звернувся Шуляр В., д.пед.н, доцент, директор МОІППО, заслужений учитель України. Тренерами тренінгу були: Євтушенко Р., головний спеціаліст департаменту загальної середньої та дошкільної освіти Міністерства освіти і науки України; Беца Н., менеджер проектів у сфері верховенства права і прав людини Координатора проектів ОБСЄ в Україні; Чорна О., керівник Управління з питань дотримання прав дитини, недискримінації та гендерної рівності Секретаріату Уповноваженого Верховної Ради України з прав людини; Терно С., д.пед.н., професор кафедри історії України, керівник сектору лабораторії модерної історії України та інноваційних освітніх технологій Запорізького національного університету; Черних О., координатор Національного комітету Дня безпечного інтернету в Україні, експерт Координатора проектів ОБСЄ в Україні; Перепьолкін Є., заступник директора з наукової роботи КЗ «Полтавська гімназія № 6 Полтавської міської ради Полтавської області», вчитель правознавства.


У ході тренінгу було розглянуто такі питання: теорія та еволюція прав людини; міжнародні та національні стандарти у сфері прав людини; права людини он-лайн; освіта у сфері прав людини; методика викладання прав людини у загальноосвітніх навчальних закладах; критичне мислення і права людини.

Під час тренінгу учасниками заходу було переглянуто та обговорено просвітницькі відеострічки, виконано практичні завдання з розробки методичних моделей для навчання прав людини в школі. Учасники відзначили високу ефективність та якісну підготовку заходу.



Упровадження учасниками тренінгу отриманих знань і вмінь у власну педагогічну практику сприятиме реалізації Державного стандарту базової повної загальної середньої освіти і Національної стратегії у сфері прав людини на період до 2020 року.

Немає коментарів:

Дописати коментар